Fremstillings Processen

Vi bruger kun 100% naturlig organisk bomuld til CottonCards. Når bomulden sorteres til tøjindustrien, er der ca. 11 % af bomulden som frasorteres som affald. Det er dette restprodukt, som anvendes til fremstillingen af det bomuldspapir, som vi anvender i vores produktion. Bomulden produceres i USA under ordentlige forhold. De trykfarver, der anvendes er svanemærket og er fremstillet af vegetabilske olier. Konvolutten som er pakket med hvert kort, er fremstillet af 100 % genbrugsfibre. –ja, vi er glade for at fortælle, at vi producerer vore kort med god samvittighed.

Vore maskiner er helt mekaniske og indstilles manuelt. Vi bruger Heidelberg Trykpresser, som er solid gammel tysk ingeniørkunst. Maskinen bliver i daglig tale kaldt en ”Vinge” Grunden til dette er, at maskinen har 2 arme, som minder om en vindmølle, når den kører. På engelsk bliver maskinerne kaldt ”Heidelberg Windmill ” 

Hvert CottonCard er produceret enkeltvis og har været igennem trykpressen mindst 2 gange. Vores bomuld skæres ned i format og gøres klar til tryk. Bogtryk er en forældet proces, hvor hvert ark kun kan påføres en farve ad gangen. Det vil i praksis sige, at for hver farve eller præg, har det enkelte ark været en tur igennem maskinen. De færdigtrykte ark, skal så en ekstra tur igennem maskinen, for at bliver udstanset, således at kortet kommer ud i det færdige format med runde hjørner.

Det specielle ved bogtryk, er at når man påfører trykfarve, kan man indstille maskinen, således, at i stedet for bare at trykke, er den i stand til også at presse. Det giver en tredimensionel effekt, hvor trykfarven fysisk er presset ned i bomulden.

Afspil video